суботу, 28 січня 2012 р.

Я НЕ ДИВЛЮСЯ «1+1»! – акція протесту

Попри вимоги громадськості до власників і керівників телеканалу «1+1» залишити в ефірі журналіста Олега Дейнеку, 26 січня 2012 р. канал оголосив про звільнення журналіста.

Цей крок з боку керівництва каналу ми розцінюємо, як потурання на свободу слова, помсту за серію репортажів, пов’язаних з діяльністю голови Хмельницької облдержадміністрації  Василя Ядухи і членів його родини.


24 грудня 2011 року Світова інтернет-спільнота українців «Україна – Ukraine» оприлюднила відкрите звернення до каналу «1+1» з вимогою повернути до ефіру професійного журналіста Олега Дейнеку. Натомість, телеканал «1+1», відсторонивши О.Дейнеку від ефіру, виніс йому дві догани, а програму «Гроші» зняв з ефіру, відправивши її у різдвяну відпустку. На сьогодні, ефірний час програми «Гроші» займає інша програма.

Всі ці дії керівництва телеканалу «1+1» Світова інтернет-спільнота українців «Україна – Ukraine» розцінює, як переслідування журналіста Олега Дейнеки за професійну діяльність та потуранням на свободу слова в Україні.

Враховуючи те, що телеканал «1+1» не тільки проігнорував законні вимоги представників громадськості, а й безпідставно звільнив з роботи професійного журналіста Олега Дейнеку, Світова інтернет-спільнота українців «Україна – Ukraine» закликає українців приєднатися до місячної акції протесту Я НЕ ДИВЛЮСЯ «1+1»! та в рамках цієї акції:

- поширювати інформацію про акцію протесту з закликом «Я НЕ ДИВЛЮСЯ «1+1»!;
- розміщувати зображення з відповідними закликами на своїх сайтах, блогах, в соціальних мережах;
- поширювати коментарі під новинами на різних сайтах.

Крім того, ми закликаємо народних депутатів України та журналістів виступити єдиним фронтом на захист свободи слова в Україні!

Сьогодні – Олег Дейнека. Завтра – хто?..

Акція протесту розпочинається 30 січня 2012 року, о 9.00 годині (за київським часом).

Сторінка акції протесту в соціальній мережі Facebook: https://www.facebook.com/events/319108958127568/

На своїх сторінках в соціальній мережі Twitter пишемо: Я НЕ ДИВЛЮСЯ “1+1″! #stop1plus1 #ukraine #ua

Немає коментарів:

Дописати коментар